Basket24

Big Baskethelg

Helgen den 12-13 november rasslar det till i basketskåne. Mellan basketligans damer och herrarnas division ett spelas det sammanlagt sju matcher inom loppet av 26 timmar i västra skåne. old.basket24.se bryter ner det åt dig så du kan vara så effektiv som möjligt i helgen!

Lördag 

I Eoshallen är det basketfest med dubbelmöte och första uppkastet sker 14:00 när Eos Damer tar emot Järfälla. För närvarande ligger Järfälla sist i tabellen med fem raka förluster så det är ett ypperligt tillfälle för Eos att komma på rätt spår och ta två poäng.När den matchen är avslutad hinner man precis till fiket för en kopp kaffe innan Eos herrar spelar mot Solna Branten (två vinster, två förluster). Men ta inte för lång tid på er - ni vill inte missa Abdou Medjedoubs uppvärmningsdunkar! I Malmö kommer BG Fryshuset på besök, som även dem ligger sist i tabellen med fem förluster, ge sig på obesegrade Malbas på Borgarskolan. Matchen kör igång 16:00 och väntas vara avgjord 16:08, denna match har potential att springa iväg ganska fort.basket24.se rekomenderar att, om ni inte har någon närmast anhörig som spelar för Malbas, ni åker till Lund för att titta på basket på lördag.

Söndag

Fyra(4!) matcher samtidigt. Vem planerar detta egentligen? Prata om att skjuta sig själv i foten om man försöker få ett fotfäste hos publiken. BG Fryshuset passar på att ta vägen om Lund och går upp mot Eos herrar  kl 16:00 i Eoshallen. Solna gör samma sak och hälsar på Malbas på Borgarskolan, även denna match har uppkast 16:00 och vi hoppas på en grym match! På Helenholms Sporthall i Malmö sätter hemmalaget KSF Srbija sin 7-matchers vinstraka på spel mot tabelltvåan KFUM Nässjö och här lovas snabb och intensiv basket! Uppkast 16:00. I Helsingborg spelar basketgymnasiet Sanda Basket (0/5) mot fysiska HBBK (2/3) med uppkast 16:30. Om ni tvunget måste välja en - vilket ni måste eftersom alla matcher spelas samtidigt - är oddsen bäst på att Srbija mot Nässjö blir den mest välspelade matchen på söndagen. Ses där!

Hela spelschemat 

Lördag
Järfälla @ IK Eos D Uppkast: 14:00
BG Fryshuset @ Malbas, Borgargskolan Uppkast: 16:00
Solna Branten @ IK Eos H Uppkast: 16:30

Söndag

BG Fryshuset @ IK Eos H Uppkast: 16:00

Solna Branten @ Malbas, Borgargskolan Uppkast: 16:00

KFUM Nässjö @ KSF Srbija, Heleneholms Sporthall Uppkast: 16:00

Sanda Basket @ Helsingborgs BBK Uppkast: 16:30 

Fortsätt läsa

Inför: Malbas mot Srbrija - Andra gången.

Det är tid för Malmöderby igen. Srbija och Malbas möts i en match som kanske inte handlar jättemycket om tabellen, men desto mer om stolthet. Basket24 dammar av Hypemaskinen och uppmuntrar hela Malmö att komma till basketfesten i Borgarskolans Sporthall på söndag.

Twittra detta

Text

Johannes Grufstedt E-mail

Utan tvekan giftigare med tangentbordet än basketbollen valde Johannes tidigt att huvudsakligen spendera fritiden med att skildra basket snarare än utöva. Bortsett från Basket24, som han var med och startade, har han även skrivit för bland annat SvenskaFans.com och Svenska BasketbollFörbundet.

Foto

Alexander Strandberg E-mail

Tack vare sin bakgrund med över 10 år inom organiserad basket tillsammans med ett skarpt sinne för fotografi besitter Alex en sällsynt kombination av spelkänsla och hantverksskicklighet. Förutom Basket24, vilket han var med och startade, har han fotograferat för Svenska BasketbollFörbundet och MMA-klubben Real Fighter.

Kommentarer