Basket24

Borås @ Malbas

Borås var tillbaka på platsen för nederlaget i början av december. Revansch stod på menyn och Omar Krayem var köksmästare.

Borås @ Malbas

97-65 (24-17, 30-15, 23-13, 20-20)

0000-01-01

Matchen i fyra stycken

Det fanns en försiktig pessimism bland Malbas-supportrar inför matchen mot Borås, trots att malmögänget gav Borås en ordentlig vaxning på just den här planen för bara två månader sedan. Resonemanget gick som så att eftersom Borås nu var färdiga med spel i FIBA Europe Cup kunde de fokusera helhjärtat på Basketligan. Den farhågan skulle visa sig extremt pricksäker på lördagen. 

Omar Krayem är, förutom en bländande effektiv basketspelare, ockås en artist. Dessutom tycks han alltid spela sin bästa basket i Malmö, där hans basketresa i Sverige startade för fem år sedan.1 Han har fortfarande en stor skara av vänner och anhängare i Skåne, och han tycks njuta lite extra av att visa upp sig just här. 

Gårdagens match var en föreställning snarare än en basketmatch. Omar Krayem är just nu helt unik i svensk basket. Boråstidningens Basketblogg, med Nick Rajacic bakom rodret, skrev igår ett träffsäkert inlägg om vikten av att utveckla point guards för att Sverige ska vara tävlingsmässiga på en internationell nivå. Inte så konstigt att han gjorde den reflektionen; han får beskåda Omar Krayem spela basket varje vecka. 

Mot Malbas var han inget annat än spektakulär. Han var överallt och dirigerade både anfall och försvar med kirurgisk precision. 10 poäng, 7 assist, 7 returer och 6 stels var hans facit efter en första halvlek som måste ha varit en av de bästa som någonsin spelats i Basketligan. Till slut kom han nära en historisk quadruple double, men föll tre steals kort. Låt däremot inte det komma i vägen för vad som var en fenomenal uppvisning i hur mycket en spelare kan göra för ett lag. 

Omar Krayem hade en sensationell eftermiddag i Heleneholmshallen.Omar Krayem hade en sensationell eftermiddag i Heleneholmshallen.0000-01-01

Från anteckningsblocket

Fortsätt läsa

Make it Omeezy

Omar Krayem är en av de mest intressanta basketspelarna vi haft i Sverige de senaste tre åren. Han leker och underhåller, men är framförallt väldigt, väldigt duktig på det han gör. I helgen spelade han i Malmö för första gången sedan tiden i Srbija för tre år sedan.

Twittra detta

Text och foto

Johannes Grufstedt E-mail

Utan tvekan giftigare med tangentbordet än basketbollen valde Johannes tidigt att huvudsakligen spendera fritiden med att skildra basket snarare än utöva. Bortsett från Basket24, som han var med och startade, har han även skrivit för bland annat SvenskaFans.com och Svenska BasketbollFörbundet.

Kommentarer