Basket24

Chris Czerapowicz på väg upp för två poäng.

Borås @ Södertälje

Toppmötet som aldrig blev av — Södertälje fäller ännu en utmanare.

Borås @ Södertälje

65 - 75 (18-18, 18-19, 23-21, 6-17)

Jakob Siguardson fick dribbla upp bollen mer än vanligt när Omar Krayem var sjuk.Jakob Siguardson fick dribbla upp bollen mer än vanligt när Omar Krayem var sjuk.0000-01-01

Matchen i fem stycken

Södertälje för sig med en slags arrogans. Rättfärdigad, kan tyckas, när man vunnit fyra raka mästerskap. I början av matcher rör de sig rutinmässigt, spelar lojt och ser allmänt ointresserade ut. Ibland vaknar de till efter tio minuter, ibland i halvtid, vissa gånger halvvägs in i fjärde perioden. Men de har alltid kontroll, och de vet om det. 

Det här skulle bli Södertäljes största utmaning i den tidiga säsongen — ett toppmöte mellan två obesegrade lag — men lystret dammades bort redan före uppkast. För en vecka sedan rapporterade BT att Omar Krayem var sjuk. Förkylning och influensaliknande symptom. På söndagen testade han kroppen på träning, men blev sämre och strax före uppkast blev det bekräftat att han inte skulle komma till Södertälje för spel. 

Luften gick ur Täljehallen. Det här var ett av bolltrollarens två planerade besök i Södertälje den här säsongen och nu får kingspubliken vänta till februari innan de får chansen igen. Inte för att Borås är slaglösa utan honom, men det är svårt nog att besegra de regerande mästarna med fullt manskap. 

Christian Maråker och Mike Palm gjorde vad de kunde, men som det är med spelare som lever i tresekundersområdet behöver de någon som kan servera dem bollen. När Borås lyckades sätta dem i situationer där de kunde göra poäng så levererade de oftast med bra procent, men det blev alltför sällan mellan gångerna. 

Poängmässigt var det jämnt in i fjärde perioden, men sen bestämde sig Södertälje Kings för att börja lira. Kliva upp på bollhållarna, dubbla Maråker, hålla intensiteten uppe i alla 24 sekunder. 6 poäng blev det för Borås i fjärde perioden. 

Adam Darboe foular Chris Czerapowicz i en av kvällens få kontringar. Adam Darboe foular Chris Czerapowicz i en av kvällens få kontringar. 0000-01-01

Från Anteckningsblocket 

Aaron Anderson är på väg mot korgen. Aaron Anderson är på väg mot korgen. 0000-01-01

Fortsätt läsa

Malbas gör efterlängtad comeback

I fredags öppnade Malbas basketsäsongen på hemmaplan mot Jämtland — i Basketligan. Det var en match många malmöiter aldrig trodde de skulle se.

Twittra detta

Text och foto

Johannes Grufstedt E-mail

Utan tvekan giftigare med tangentbordet än basketbollen valde Johannes tidigt att huvudsakligen spendera fritiden med att skildra basket snarare än utöva. Bortsett från Basket24, som han var med och startade, har han även skrivit för bland annat SvenskaFans.com och Svenska BasketbollFörbundet.

Kommentarer