Basket24

Borås @ Södertälje

Borås och Södertälje möttes för tredje och sista gången i grundomgången av årets Basketligan. De två tidigare mötena slutade med fördel för de regerande mästarna. Tredje matchen var inget undantag.

Borås @ Södertälje

79 - 96 (17-23, 18-32, 21-19, 23-22)

Dino Pita stod för ett piggt inhopp från Södertäljes bänk. Han slutade på 16 poäng, inklusive fyra trepoängare.Dino Pita stod för ett piggt inhopp från Södertäljes bänk. Han slutade på 16 poäng, inklusive fyra trepoängare.0000-01-01

Matchen i fyra stycken

På tisdagskvällen spelade Södertälje mot Uppsala framför rekordpublik. Kings vann övertygande, trots att de stundtals inte spelade särskilt bra och aldrig riktigt hittade flytet på trepoängarna. Mot Borås på lördagseftermiddagen skulle det inte vara tillräckligt. Borås offensiva kapital är större och deras högstanivå högre än den helsvenska satsningen i Uppsala. 

Det var också den inställningen som Södertälje startade med mot Borås. Bollen skickades målmedvetet från sida till sida, hittade Toni Bizaca för öppna treor, en dykande Aaron Anderson för layups under korgen och Chris Czerapowicz i kontringar. Men två minuter in i andra perioden hade hemmalaget, trots skönspel, bara en tvåpoängsledning. Omar Krayem satt på bänken med två fouls och i hans ställe kom Emil Lundstedt in och sänkte två treor på två anfall. Kanske hade Södertälje stött på ett lag som kunde matcha dem även när de spelade som bäst? 

Men just när den känslan sänkte sig i Täljehallen tryckte Kings på gasen och gjorde 21-4 på de påföljande fem minuterna. Halvtidsledningen blev 20 poäng – 55 mot 35. Nu spelade Södertälje bra basket, samtidigt som de satte trepoängare (9 av 13 i första halvlek). 

Borås vann andra halvlek (44-41) utan att utgången av matchen någonsin var i farozonen. Därmed kunde Södertälje låsa in ännu en hemmaseger i kassaskåpet och har nu fem förluster färre än tabelltvåan Norrköping med sex matcher kvar att spela. 

Skyler Bowlin och Dino Pita firar en av Södertäljes tolv trepoängare mot Borås.Skyler Bowlin och Dino Pita firar en av Södertäljes tolv trepoängare mot Borås.0000-01-01

från anteckningsblocket

Fortsätt läsa

När basket gifte sig med fotboll

AIK, Hammarby och Djurgården: tre klassiska svenska idrottsföreningar. För ett år sedan var ingen av dem förknippade med basket — idag har alla tre en satsning på fötter.

Twittra detta

Text och foto

Johannes Grufstedt E-mail

Utan tvekan giftigare med tangentbordet än basketbollen valde Johannes tidigt att huvudsakligen spendera fritiden med att skildra basket snarare än utöva. Bortsett från Basket24, som han var med och startade, har han även skrivit för bland annat SvenskaFans.com och Svenska BasketbollFörbundet.

Kommentarer