Basket24

Luleå @ Malbas

Förra veckan möttes Malbas och Luleå i Norrbotten, vilket blev en 24-poängsvinst för hemmalaget. Gårdagens returmatch i Skåne var jämnare – men fortfarande övertag Luleå.

Luleå @ Malbas

94 - 83 (26-23, 25-25, 16-21, 27-14)

Matchen i fyra stycken

Bakom 100 poäng i Luleå och 94 i Malmö kunde BC Luleå hämta hem två vinster mot nykomlingarna. Malbas, vars offensiva kapacitet tillåter dem att släppa in dryga 80 poäng, kunde inte hänga med under måndagskvällen när Luleå spelade som bäst. 

“Klasskillnad”, säger Malbas coach Henrik Svensson. “Luleå har högre tempo än de flesta lag och vi kan inte spela med dem när de har sitt maxtempo.” 

Fram till halvtid var det jämnt skägg. Malbas hade 48 poäng – 21 av dem från Darion Rackley – och hemmalaget låg bara tre poäng bakom efter en fartfylld och välspelad halvlek. 

Luleå gjorde två ryck: ett i början av tredje perioden och ett i början av fjärde. Under två tvåminutersperioder tappade Malbas allt basketvett; slarviga passningar, dumdristiga fouls och obefintliga utblockeringar. Det var allt Luleå behövde för att ta sig upp i tvåsiffrig ledning och till slut vinna matchen. 

Gustav Sundström på väg mot korgen för en And1 som tillfälligt gav Malbas ledningen.Gustav Sundström på väg mot korgen för en And1 som tillfälligt gav Malbas ledningen.0000-01-01

Citerat

Peter Öqvist om vilken matchbild Luleå vill ha:

Vi vinner returtagningen, vi är högprocentiga på tvåor, vi får matchen tillräckligt mycket att se ut som vi vill att den ska se ut.

Henrik Svensson om starten på tredje och fjärde perioden:

Sen vet jag inte vad grabbarna tänkte med i anfallet. Vi hade tydligt ritat upp vad vi ville göra, men ja… trötthet kanske?

Connor Miller dribblar upp bollen, med Adam Rönnqvist jagandes.Connor Miller dribblar upp bollen, med Adam Rönnqvist jagandes.0000-01-01

Från anteckningsblocket

Fortsätt läsa

Malbas gör efterlängtad comeback

I fredags öppnade Malbas basketsäsongen på hemmaplan mot Jämtland — i Basketligan. Det var en match många malmöiter aldrig trodde de skulle se.

Twittra detta

Text och foto

Johannes Grufstedt E-mail

Utan tvekan giftigare med tangentbordet än basketbollen valde Johannes tidigt att huvudsakligen spendera fritiden med att skildra basket snarare än utöva. Bortsett från Basket24, som han var med och startade, har han även skrivit för bland annat SvenskaFans.com och Svenska BasketbollFörbundet.

Kommentarer