Basket24

Uppsala @ Södertälje

Kul: 2 130 personer tog sig till Täljehallen för att titta på basketmatch. Mindre kul: 2 130 personer fick knappt en period av dramatisk basket.

Uppsala @ Södertälje

56 - 75 (10-24, 8-22, 14-13, 24-16)

Davis Lejasmeiers gjorde inga poäng mot Uppsala, men stod istället för 3 assist och 2 steals.Davis Lejasmeiers gjorde inga poäng mot Uppsala, men stod istället för 3 assist och 2 steals.0000-01-01

Matchen i tre stycken

Basket är konstigt ibland. De här två lagen möttes, i Uppsala, för bara två månader sedan. Den gången åkte Södertälje på säsongens största stryk – förlust med 41 poäng. På tisdagskvällen möttes lagen igen, men den här gången var det Uppsala som var chanslösa. Kings öppnade matchen starkt genom att rycka till ledning, 16-7, halvvägs genom första perioden. Vid det läget fanns det däremot fortfarande optimism hos gästerna, när deras kompakta försvar tvingat Södertälje att skjuta fler långa tvåpoängare än vad de är vana vid – ett vinnande grepp även om just de här hade gett poäng. 

Uppsala hade i offensiven spelat sig fram till skapliga lägen, men varken layups, halvdistansskott eller trepoängare gav någon utdelning i första perioden. De två luftbollarna i inledningen gav känslan att Uppsala var en smula tagna av stunden. Det är trots allt inte varje match som spelas inför 2 130 personer. 

Matchen avgjordes effektivt under de sju minuter som överbryggade första och andra perioden när bortalaget inte lyckades göra ett enda poäng. Södertälje gick från 21-10 till 34-10, och hela vägen upp till 41-12 innan Uppsala lyckades stoppa blödningen. Därifrån blev matchen mest en transportsträcka till slutsignalen – ur publiksynpunkt givetvis tråkigt, men från Södertäljes håll ett styrkebesked. 

Södertäljecoachen Vedran Bosnic hade mycket att glädja sig åt på tisdagskvällen.Södertäljecoachen Vedran Bosnic hade mycket att glädja sig åt på tisdagskvällen.0000-01-01

Från anteckningsblocket

Fortsätt läsa

Ockelbo: det lilla kungadömet för basketälskare

Ockelbo, en kommun med 6 000 invånare, var för tio år sedan platsen för den bästa basketen i Sverige. Det här är historien om det lilla samhället med de stora ambitionerna som snart är redo att skaka om basketsverige igen.

Twittra detta

Text och foto

Johannes Grufstedt E-mail

Utan tvekan giftigare med tangentbordet än basketbollen valde Johannes tidigt att huvudsakligen spendera fritiden med att skildra basket snarare än utöva. Bortsett från Basket24, som han var med och startade, har han även skrivit för bland annat SvenskaFans.com och Svenska BasketbollFörbundet.

Kommentarer